Articles Directory Search

Green Coffee και αδυνάτισμα

Ο πράσινος καφές (γνωστός και ως green coffee) γίνεται ολοένα και πιο γνωστός στο ευρύ κοινό λόγο της δυνατότητας του να βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Αυτό όμως που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα oi επικριτές του είναι πως υπάρχουν πραγματικά επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν πως ο πράσινος καφές έχει πράγματι διαιτητικές ικανότητες. Τρόπος δράσης του green coffee Είναι ευρέως γνωστό ότι ο καφές είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξεi ότι οι ελεύθερες ρίζες αυξάνουν τον κίνδυνο για διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως: καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές καρκίνου, αρτηριοσκλήρυνση, και επιταχυνόμενη γήρανση.   Η αντιοξειδωτική δράση βέβαια υπάρχει και στον πράσινο καφέ, που η μόνη του διαφορά με τον μαύρο καφέ είναι ότι δεν έχει καβουρθισθεί. Η διαδικασία του καβουρδισμού στους 450 Κελσίου είναι αυτή που δίνει στους ωμούς, πράσινους κόκκους καφέ το χαρακτηριστικό τους άρωμα και γεύση. Όμως, έχει βρεθεί ότι αυτή η διαδικασία καταστρέφει ένα πολύτιμο συστατικό του green coffee που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ. Από το 2008 και ύστερα, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το χλωρογενικό οξύ που υπάρχει στο πράσινο καφέ μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον ρυθμό που το σώμα χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος και το μετατρέπει σε ενέργεια, δηλαδή αυξάνει τον βασικό μυαλό. Όταν η πείνα είναι μειωμένη, το άτομο τρώει λιγότερο. Αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο μεταβολισμό οδηγεί σε απώλεια βάρους. Πόσο green coffee πρέπει να παίρνω ημερησίως για να χάσω βάρος; Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι η ιδανική ποσότητα είναι τα 1600 mg χλωρογενικού οξέους την ημέρα. Αν πάρεις λιγότερο θα χάσεις λιγότερα κιλά ενώ αν πάρεις περισσότερο η απώλεια βάρους θα είναι η ίδια.

Γίνεται να αγοράσω πράσινο καφέ σε ρόφημα; Τα δισκία green coffee είναι πιο αποτελεσματικά; Όχι, οι κάψουλες green coffee δεν είναι πιο αποτελεσματικές από το πράσινο καφέ σε πόσιμη μορφή. Ναι, μπορείς να αγοράσεις πράσινο καφέ σε σκόνη (για ρόφημα), όμως αν ψάξεις θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι οι διαθέσιμες μάρκες είναι απλά ελάχιστες. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ο πράσινος καφές είναι εξαιρετικά πικρός, ακόμα και με πολλές κουταλιές ζάχαρη. Πραγματικά ελάχιστοι άνθρωποι βρίσκουν ευχάριστη την γεύση του πράσινου καφέ. Για αυτό και οι περισσότεροι προτιμούν τα συμπληρώματα πράσινου καφέ που τα καταπίνεις και ξεμπερδεύεις ! Πόσο φορές την ημέρα πρέπει να καταναλώνω πράσινο καφέ Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό είναι να πίνουμε ρόφημα ή να παίρνουμε συμπλήρωμα green coffee 2 φορές την ημέρα. Μία πριν το πρωινό μας γεύμα και μία πριν το μεσημεριανό. Εναλλακτικά, μπορούμε μία φορά το πρωί και μία το βράδυ, κάτι που όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου (αϋπνία), ιδίως στα άτομα με ευαισθησία στην καφεΐνη. Μπορώ να συνδυάσω το πράσινο τσάι με το πράσινο καφέ; Ναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνδυάσει κάποιος αυτά τα δύο ροφήματα. Αλληλεπιδρά ο πράσινος καφές με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που παίρνω; Ο πιο κατάλληλος για να απαντήσει στην ερώτηση αυτή είναι ο γιατρός που σας παρακολουθεί. Ο πράσινος καφές έχει δοκιμαστεί μόνο σε υγιή και διαβητικά άτομα. Γενικά θεωρείται ακίνδυνος, καλό είναι όμως να τον αποφύγετε σε περίπτωση που έχετε κάποια σοβαρή ασθένεια, είστε έγκυος ή θηλάζουσα μητέρα.

Πόσα κιλά θα χάσω με το green coffee; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος) σας, το φύλο, τα επίπεδα άσκησης και την διατροφή σας. Σε γενικές γραμμές, ένας υπέρβαρος μπορεί να περιμένει μία απώλεια της τάξης των 1-2 κιλών τον μήνα, αν συνεχίζει να ασκείτε και να τρώει όπως και πριν. Προφανώς η απώλεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε περίπτωση που ξεκινήσει άσκηση και διατροφή. Τελικά δουλεύει?   Ναι, δουλεύει, όμως όχι στον βαθμό που παρουσίαζουν πολλοί σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Αν περιμένεις μία μαγική λύση που θα σε βοηθήσει να χάσεις 10 κιλά τον μήνα χωρίς να κλείσεις το στόμα σου και να σηκωθείς από τον καναπέ τότε ο πράσινος καφές δεν είναι για εσένα. Από την άλλη, αν ψάχνεις για κάτι που θα ενισχύσει την προσπάθεια σου στην απώλεια βάρους ή κάτι που θα σε βοηθήσει να χάσεις 1-2 κιλά το μήνα χωρίς προσπάθεια τότε το green coffee αξίζει μια δοκιμή.

Υπεύθυνος επικοινωνίας / Name: Κώστας Ραφαηλίδης
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
delicious diigo facebook google linkagogo linkedin stumbleupon twitter tumblr
Located in: Υγεία